Följ oss på sociala medier
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dynamix Köping Idrottsförening
Fotboll
UNGA KAMPSPORTARE FÖRSVANN UNDER PANDEMIN
2024-04-17 12:57
Johanna Hamberg, sekreterare och tränare i kampsportsklubben Dynamix. Foto: Lukas Nordén/Sveriges Radio

Har du lagt märke till att många unga kampsportare inte längre dyker upp på träningarna sedan pandemin tog slut? Du är inte ensam. Kampsporten som helhet har varit en av de mest drabbade idrotterna efter pandemin när det gäller att återfå medlemmarna, särskilt ungdomar till samma nivåer som innan. Johanna Hamberg, sekreterare och tränare på Dynamix i Köping, berättar idag i en intervju med Sveriges Radio P4 om den utmaning föreningen och kampsports-Sverige står inför.

 

Pandemin har utan tvekan påverkat ungas deltagande i idrott och fritidsaktiviteter. Många har känt sig avskräckta eller förlorat intresset för sin tidigare passion. Dynamix i Köping har inte undgått denna trend. Johanna Hamberg berättar att klubben märker av ett tapp bland ungdomarna och står inför utmaningen att nu locka tillbaka dem till träningarna.

 

I en nyligen genomförd intervju i radio delar Johanna med sig av föreningens insikter och planer för att återuppliva intresset bland ungdomarna.

 

[Lyssna på intervjun här]

 

Ungdoms- och barnidrott har alltid varit en+ viktig del av vår verksamhet som vi värnar om. Det är här vi kan bygga en stark grund i föreningen, hitta framtida tränare och satsande idrottare som gör vår förening så fantastisk. Just nu arbetar vi med att ta fram planer och idéer för att återgå till de nivåer som fanns innan pandemin och kommer snart att komma med fler uppdateringar om detta.


Nyhetsarkiv
2024-01-29 11:24
Anmälan kamsportslek2024-01-07 10:27
2020-12-06 16:33