Följ oss på sociala medier
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dynamix Köping Idrottsförening
Fotboll
UNGA KAMPSPORTARE FÖRSVANN UNDER PANDEMIN
2024-04-17 12:57
Johanna Hamberg, sekreterare och tränare i kampsportsklubben Dynamix. Foto: Lukas Nordén/Sveriges Radio

Har du lagt märke till att många unga kampsportare inte längre dyker upp på träningarna sedan pandemin tog slut? Du är inte ensam. Kampsporten som helhet har varit en av de mest drabbade idrotterna efter pandemin när det gäller att återfå medlemmarna, särskilt ungdomar till samma nivåer som innan. Johanna Hamberg, sekreterare och tränare på Dynamix i Köping, berättar idag i en intervju med Sveriges Radio P4 om den utmaning föreningen och kampsports-Sverige står inför.

 

Pandemin har utan tvekan påverkat ungas deltagande i idrott och fritidsaktiviteter. Många har känt sig avskräckta eller förlorat intresset för sin tidigare passion. Dynamix i Köping har inte undgått denna trend. Johanna Hamberg berättar att klubben märker av ett tapp bland ungdomarna och står inför utmaningen att nu locka tillbaka dem till träningarna.

 

I en nyligen genomförd intervju i radio delar Johanna med sig av föreningens insikter och planer för att återuppliva intresset bland ungdomarna.

 

[Lyssna på intervjun här]

 

Ungdoms- och barnidrott har alltid varit en+ viktig del av vår verksamhet som vi värnar om. Det är här vi kan bygga en stark grund i föreningen, hitta framtida tränare och satsande idrottare som gör vår förening så fantastisk. Just nu arbetar vi med att ta fram planer och idéer för att återgå till de nivåer som fanns innan pandemin och kommer snart att komma med fler uppdateringar om detta.

SPORT JUJUTSU I SOLLENTUNA
2024-04-14 20:26

Idag har Dynamix Köping varit i Sollentuna för att gå träningsmatcher mot fighters från Sollentuna, Nacka, Karlstad och Haninge.

 

Vi ställde upp med deltagare från vår barn- junior och seniorgrupp i sport ju-Jutsu, som tävlade i ju-Jutsu fighting. Eftersom det var träningsmatcher delades inga medaljer ut, men alla gjorde finfina matcher.

 

Stort Grattis Tintin, Thilo, Leon, Vega, Viggo och Claes till era prestationer. Vi är så stolta över er!

DYNAMIX PÅ STOCKHOLM BJJ OPEN
2024-04-13 20:30

Då var det var dags för helgens stora höjdpunkt, den efterlängtade Stockholm Open, en tävling inom Brazilian Jiu-Jitsu. Taggade utövare och tuffa dueller på mattan. Dynamix köping representerades i helgen av Andreas Christiansson.


Hur började tävlingen för dig Anderas?

I min klass blev jag flyttad till Master 2 istället för Master 4 -88.3 kg Bluebelt. I min första match blev jag fast i motståndarens guard alldeles för länge. Min motståndare fick ett par fördelar för ett par försök till stryp. Tyvärr rann tiden iväg och jag han inte med min passering jag försökte på slutet. 0-0 i poäng och förlust på fördel. I match två så hamnade jag på topp i halvguard och var nära på att passera till mount flera ggr. Tyvärr uppstod det lite förvirring när jag hade kopplat ett armlås och domaren tillfälligt stoppade matchen. Jag han inte koppla om greppet det innan matchen startades igen. Jag blev då svept och förlorade på poäng. Men en bronspeng fick jag för besväret.


Hur gick det i nästa del av tävlingen?

I Master Absolute +76 kg Bluebelt fick jag möta samma motståndare som i första matchen. Återigen en jämn match där jag själv slarvade lite när jag gick för poäng istället för avslut i en situation. Återigen låg jag under på fördel men lyckades med ett svep och kom upp på topp när det bara var några sekunder kvar. Det blev vinst på poäng. I finalen mötte jag vinnaren av Ultra heavy weight +100.5 kg Efter en helt ok inledning så tog orken slut, då kom även ett misstag från min sida som ledde till att han fick in ett snyggt bow and arrow stryp. Så det blev ett silver med hem.

Vi från Dynamix Köping är stolta över Andreas insatser och tävlingsvilja. Man kan inte alltid vinna men man kan alltid utvecklas. Bra jobbat Andreas.

STYRELSEN PÅ TRÄNINGSLÄGER
2024-04-13 15:07

I helgen är delar av styrelsen på utbildning arrangerad av RF-SISU, ”styrelsen på träningsläger”. Många viktiga frågor kopplade till styrelsearbete och föreningslära har avhandlats under helgen samtidigt som vi fått träffa styrelser från många andra ideella föreningar i Västmanland och utbytt erfarenheter.

BARN OCH UNGDOMAR RÖR SIG MINDRE IDAG?
2024-04-10 20:05

Vi har alla tagit del av debatten gällande den minskade mängden fysisk aktivitet hos barn och ungdomar. 

 

Dynamix Köpings filosofi kring detta är att vi vill ta tillvara på varje tillfälle vi får och varje individ vi får möjlighet att påverka mot en mer rörlig vardag. För våra barn och ungdomar jobbar vi därför med begreppet rörelseglädje. Att röra på sig ska alltid vara förknippat med någonting positivt och vi pratar ofta om att det inte är farligt att bli svettig och trött när vi tränar. 

 

Vi strävar alltid efter att ge våra medlemmar en positiv upplevelse. Dynamix Köping ska vara en plats där alla ska känna sig trygga, sedda och accepterade och där träningen är i fokus. 


Här kommer de aktiviteter och sporter vi erbjuder för barn och ungdomar som vill röra på sig.

 

MMA JUNIOR
MMA Juniorer är en träningsform för både tjejer och killar mellan 10 och 15 år. Vi har två pass i veckan och har delat upp dem mellan grappling och striking. Detta för att underlätta för de som vill tävla i någon av de disciplinerna.

 

På grapplingpassen är det fokus på markdelen. Dvs brottning med stryp och ledlås. Det gör det möjligt att tävla i Submission Wrestling eller NoGi BJJ för de som vill. På de strikingbasserade passen så är de mest inriktade på sparkar och slag. För de juniorer som vill prova tävla så finns det tävlingar i både Allstyle och Thaiboxning.

 

Alla pass innehåller uppvärmning, teknikträning, sparring och ofta även en del fysträning. Detta för att förbereda ungdomarna på bästa sätt både fysiskt och mentalt för fortsatt träning och tävling. All kampsport kräver både respekt och disciplin för att kunna vara en bra träningskompis och för att utvecklas som utövare.

 

Den utrustning som behövs är shorts och/eller tights, T-shirt, gärna i form av en rashguard. Tandskydd och susp. För strikingpassen behövs även handskar och benskydd. Givetvis är alla som vill komma och prova välkomna även utan rätt utrustning, men vill man fortsätta så behöver man skaffa det. Prata med tränaren om ni har några frågor.

 SPORT JU-JUTSU JUNIOR
Sport Ju-Jutsu Junirorer är en modern stil av Ju-Jutsu och innehåller markerande slag och spark, kast och nedtagningar och markkamp med lås. Sport Ju-Jutsuns tränings- och graderingssystem är anpassat efter JJIF’s tävlingsreglemente, som är det officiella tävlingssystemet inom Ju-Jutsusektionen och det officiella tävlingssystemet för SM, EM, VM och World Games.

 

På dessa pass lägger vi stort fokus på att skapa en positiv upplevelse kring träning, med rörelseglädje i fokus men med ett större fokus på tekniskt utövande. Vi ser det som en möjlighet som motionsidrott men även en idrott att tävla och utvecklas genom bältesgraderingsystemet.

 

SJJ är en bra träningsform för dig som vill ha en allsidig motionsidrott, träna ett effektivt självförsvar eller träna för att så småningom kunna tävla. På Dynamix Köping har våra instruktörer många års erfarenhet av Ju-Jutsu och flera av tränarna är aktiva tävlingsutövare.

Material som behövs för att prova på är vanliga träningskläder. Men vill man fortsätta behöver man köpa en GI som vi säljer på klubben samt handskar, benskydd och tandskydd. 

 

 

SPORT JU-JUTSU FÖR BARN

Barn 6-8 år Sport Ju-Jutsu För barn i lågstadieåldern erbjuder vi träningspass i Sport Ju-Jutsu. På dessa pass lägger vi stort fokus på att skapa en positiv upplevelse kring träning, med rörelseglädje i fokus.

 

I Sport Ju-Jutsu tränar vi slag, spark, kast och brottning, vilket ger barnen en allsidig träningsupplevelse där många olika fysiska förmågor tränas och utvecklas. Det finns möjlighet att tävla, för de som vill.  Material som behövs för att prova på är ett par mjukisbyxor och t-shirt. vill man sedan fortsätta säljer vi GI:s(dräkter) på klubben.

 

Hoppas du hittat något du kan tänkas vilja prova på. Priset och Schema finns på länken här under:

Schema + Priser

Dynamix Köping - Information påsk
2024-03-25 11:28

Kära medlemmar och föräldrar till medlemmar,

 

Med påsken runt hörnet vill vi ta tillfället i akt att önska er alla en glad påsk! Oavsett om ni firar med påskägg, påskmiddagar eller bara njuter av ledigheten, hoppas vi att ni får en trevlig helg.

Lite information om påskhelgen och påsklovsveckan:

 

Vecka 13 (måndag den 25 mars - torsdag den 28 mars):

  • Alla pass hålls enligt ordinarie schema måndag-torsdag. Det innebär att Box&Kick samt BJJ tränar som vanligt även på skärtorsdagen.

Påskhelgen (fredag den 29 mars - måndag den 1 april):

  • Dojon kommer att vara stängd under hela påskhelgen, vilket innebär att all verksamhet är inställd.

Påsklovsveckan, vecka 14 (måndag den 2 april - söndag den 7 april):

  • Alla pass hålls som vanligt med ett undantag:
    • SJJ barn: inställt på onsdag.
    • SJJ juniorer: inställt på onsdag och även söndag

Kampsportsleken hålls som vanligt på söndag den 7 april.

 

Skulle något vara oklart så kolla i din medlemsapp så syns det vilka pass som är inställda eller vilka som är bokningsbara.

Ta hand om er och njut av ledigheten.

 

Dynamix Köping

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..