Följ oss på sociala medier
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dynamix Köping Idrottsförening
Fotboll
EN MINNESVÄRD DAG AV TRÄNING OCH GEMENSKAP
2024-06-23 19:00
Foto: Johanna Hamberg

I söndags den 23 Juni, samlades våra juniorer i SJJ och MMA för vårterminens sista träningstillfälle, och vilken dag det blev! Dojon fylldes med entusiastiska ungdomar som var redo för en heldag i form av ett träningsläger.


Dagen startade kl. 12.00 med ett gemensamt träningspass i dojon. Det var en bra uppslutning från båda sporterna och alla deltagare fokuserade och gav sitt allt redan från början. Johanna och Claes ledde passet.

 

Efter det inledande passet följde ett andra träningspass med fokus på tekniker och strategier förfinades. Vi uppskattade att se hur de mer erfarna deltagarna hjälpte de yngre och mindre erfarna, vilket skapade en fin känsla av gemenskap och samarbete.

Efter lunch var det dags för utomhusaktiviteter. Här väntade roliga lagtävlingar som utmanade både fysik och laganda. Deltagarna delades in i grupper och fick genomföra olika stationer som krävde samarbete, snabbhet och kreativitet. Skratt och glada rop ekade över området, och vi alla hade väldigt roligt. Under dagen fanns det även tid för fika, där deltagarna kunde fylla på med energi och ta en stund att umgås med varandra. Pauserna är en viktig del av dagen, där deltagarna kunde slappa från träningen och bara hänga en stund.

Dagen avslutades med ett sista träningspass i dojon, där alla fick visa vad de lärt sig under dagen. Det var en fin avslutning på en fantastisk dag. Alla kämpade hårt, men det var också tydligt hur mycket alla peppade och hjälpte varandra. Det skapade en härlig stämning och vi hoppas det gjorde dagen minnesvärd.

 

Vi vill tacka alla deltagare för en fantastisk termin. Vi ser redan fram emot nästa termin och alla roliga och lärorika träningstillfällen vi kommer att ha tillsammans.

SIXTEN OCH VEGA LYSER PÅ TÄVLINGSTRÄNING I SOLLENTUNA
2024-06-08 15:10
Foto: Sandra Vikström

Den 8 juni var en spännande dag för Sixten och Vega, som deltog i en tävlingsträning i Sollentuna arrangerad av Sollentuna SKIFT. Trots en viss nervositet inför tävlingen, lyckades båda göra fantastiska insatser på mattan.

 

Första Tävlingen och Full Pott för Sixten

Sixten, som deltog i sin allra första tävling, visade en imponerande prestation och vann alla sina tre matcher. Det var en stor dag för Sixten, som inte bara fick erfarenhet utan också ett fint kvitto på att terminens flitiga träning burit frukt genom sina segrar.

 

Vega Imponerar med Två Vinster och en Oavgjord

Vega gjorde också en strålande insats och vann två matcher samt fick en oavgjord. Hennes teknik och kämpaglöd fick mycket beröm, vilket bidrog till en inspirerande dag för både henne själv och en blodad tand att fortsätta tävla inom sport jujutsu.

 

Teamwork och Stöd Genom Dagen

Under hela dagen stöttade Sixten och Vega varandra under dagen, vilket skapade en positiv och peppande atmosfär. Trots att sportjutsu är en individuell sport, är det avgörande att ha en bra klubb och engagerade träningskamrater som alltid ställer upp, hjälper till med uppvärmningen, hejar på och motiverar varandra att nå sin bästa jag. 

 

Eventet i Korthet

Träningen hölls mellan kl. 10:00 och 18:00 med en samlingstid kl. 09:30. Evenemanget ägde rum på Lindvägen 16, 19270 Sollentuna och riktade sig till både barn, ungdomar och vuxna. Tävlingen började med barn i åldrarna 7–11 år och följdes av ungdomar och vuxna senare under dagen. Syftet med träningen var att ge deltagarna en chans att uppleva match med domare och poängräkning i ett utbildningssyfte, vilket innebär att inga medaljer delades ut.

 

Resultat:

Sixten:

första 11-2

Andra 6-3

Tredje 11-3 T

 

Vega:

första 7-5

Andra 5-5

Tredje 6-3

Henrik Björk Genomför Stockholm Marathon
2024-06-01 22:19

MMA tränaren Henrik Björk har idag genomfört Stockholm Marathon, ett av årets mest efterlängtade löpevenemang. Trots tuffa förhållanden och oväntade hinder visade Henrik upp en imponerande vilja och uthållighet. Här i en intervju delar han med sig av sina upplevelser och tankar efter loppet.

 

 • Grattis Henrik till att ha genomfört Stockholm Marathon idag! Hur känns det att ha klarat loppet?

Tack så mycket! Jag är verkligen nöjd med prestationen, särskilt med tanke på att jag inte haft den uppladdning jag velat på grund av skador. Det har varit en utmanande period, men det känns fantastiskt att ha tagit sig igenom loppet.

 

 • Det var riktigt varmt idag. Hur påverkade det dig under loppet?

Ja, vädret var stekvarmt vilket gjorde det extra tufft. Jag fick doppa kepsen flitigt vid vätskestationerna för att hålla mig sval. Det hjälpte verkligen att kunna kyla ner sig lite mellan varven.

 

 • Vi hörde att du stötte på några hinder längs vägen. Vad hände?

Tyvärr sparkade jag in tån i en refug halvvägs in i loppet. Det gjorde loppet oskönare än det borde ha behövt vara, men jag bet ihop och fortsatte. Det var lite av en kamp men jag är glad att jag inte lät det stoppa mig.

 

 • Trots allt, hur upplevde du atmosfären runt loppet?

Atmosfären var otroligt härlig hela vägen. Publikens stöd och de andra löparnas energi gav en riktig boost. Det var verkligen inspirerande att se så många människor ute och heja på oss.

 

 • Fantastiskt! Har du några avslutande ord för våra medlemmar?

Jag är stolt över att ha genomfört loppet och vill uppmuntra fler av våra motionärmedlemmar att utmana sig själva.

 

 

Henrik gick i mål med tiden 4:29:37. Vi på Dynamix köping är stolta över Henriks prestation och ser fram emot att få höra om fler av våra medlemmars framgångar och utmaningar. Fortsätt inspirera och motivera varandra!

 

Om någon fler av våra medlemmar springer ett lopp eller klarar personliga utmaningar, vill vi gärna veta det så vi kan hylla dessa prestationer. skicka gärna in dem på mail eller prata med en instruktör! Vi är alltid glada över våra medlemmars insatser!

AVSLUTNING MED DIPLOMUTDELNING OCH SUPERPASS
2024-05-27 09:38

I Söndags var sista passet på kursen kampsportslek och det firades med diplomutdelning.

 

På terminens sista pass sammanfattade vi alla aktiviteter vi genomfört under kursen och skapade ett superpass med inslag från alla tidigare träningar. Vi inkluderade rörelseövningar, djurrörelser, koordinationsträning, cirkushästar och vildhästar, "tvätta hästen", rumpsnurr, föräldranedbrottning och apan i trädet. 

 

Det har varit en fantastisk termin med många tappra dynakids som kämpat och gjort sitt allra bästa. Vi har sett stor utveckling hos alla barn och är så stolta över deras framsteg. Varje pass har varit fyllt av skratt, lek och lärande.

 

Tusen tack för denna termin! Vi ser fram emot nästa termin med er och tusen tack till Coach Simon

MEDALJREGN TILL KLUBBEN PÅ ADCC & BATTLE OF STOCKHOLM!
2024-05-20 15:14

Under helgen har våra medlemmar varit iväg på två olika tävlingar. Här är en sammanfattning av deras insatser:

 

ADCC Swedish Open 18/5 -24

 

På ADCC Swedish Open i Eskilstuna deltog våra juniorer och visade också sina färdigheter. Totalt ställde fyra tävlande på ADCC Swedish Open upp från Dynamix Köping.

 

 • Rocky tog hem guld i sin klass!
 • Viggo säkrade silver i sin klass!

 

Rocky och Viggo, ni har verkligen visat att ni är riktiga dynamixare. Framgångar på mattan speglar inte bara en talang utan också en dedikation och hårda arbete under träningarna. Vi är så stolta över era prestationer och det sätt ni representerar klubben på.

 

Dessutom tävlade Robin för första gången. Han började starkt men förlorade tyvärr sin match. Vi är ändå väldigt stolta över hans debutinsats. Att kliva upp på tävlingsmattan för första gången är ingen lätt sak, och vi ser fram emot att följa din utveckling och framtida framgångar.

 

Andreas, vår erfarne tävlande, deltog också men förlorade sin match på poäng.

 

Battle of Stockholm 19/5 -24

 

På Battle of Stockholm tävlade Andreas i totalt fyra klasser, både i Gi och NoGi. Resultaten blev strålande:

 

 • Guld i en klass
 • Silver i en annan klass
 • Brons i två klasser

 

Grattis till Andreas för dessa fantastiska prestationer! Din hårda träning har verkligen gett resultat. Det är otroligt att se någon ta sig an så många klasser och lyckas så väl. Vi är stolta över dig och din förmåga att tävla, oavsett motstånd.

 

Tack för att ni representerar Dynamix Köping!

GRADERING JUNIORER SPORT JU JUTSU VT2024
2024-05-06 10:56

Under gårdagen, den 6:e maj 2024, stod spänningen i taket när våra jutsu juniorer, laddade med färdigheter och knutna bälten, samlades längs burväggen i vår dojo för att delta i graderingen i sportjujutsu. Med Johanna Hamberg och Claes Gåse vid rodret blev det en kväll fylld av utmaningar och triumf.

 

Våra juniorer visade upp en imponerande repertoar av tekniker och färdigheter som de finslipat under tidigare terminer och tävlingar. Juniorerna visade sina slag och spark, kast och fasthållningar. Det var det en imponerande demonstration av deras kunskaper. Varje moment utfördes med precision och korrekt teknik, bedömt noggrant av våra erfarna instruktörer.

 

Trots den allvarliga stämningen var det en känsla av gemenskap och stolthet som genomsyrade lokalen. Samt en samling föräldrar som hejade på och uppmuntrade sina anhöriga. Varje deltagare visade upp sitt bästa jag och detta resulterade i en välförtjänt gradering för flera av dem.

 

Vi är stolta över att tillkännage följande nya bältesgrader:

 

 • Till blått bälte: Josef och Viggo.

 • Till grönt bälte: Gabriel, Nils, och Lukas.

 • Till orange bälte: Vega, Vilda, Ford, Leon, Laurence, och Jack.

 • Till gult bälte: Hugo och Thilo.

 

Vi vill rikta ett stort grattis till alla våra nygraderade. Ert hårda arbete och engagemang har belönats, och vi ser fram emot att följa er fortsatta framgång inom våra dojo-väggar. Era prestationer är en inspirationskälla för oss alla och vi är stolta över att ha er som en del av vår kampsportsfamilj.

Nyheter från våra grupper
Schema, 09/05 17:26