Följ oss på sociala medier
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dynamix Köping Idrottsförening
Fotboll
AVSLUTNING MED DIPLOMUTDELNING OCH SUPERPASS
2024-05-27 09:38

I Söndags var sista passet på kursen kampsportslek och det firades med diplomutdelning.

 

På terminens sista pass sammanfattade vi alla aktiviteter vi genomfört under kursen och skapade ett superpass med inslag från alla tidigare träningar. Vi inkluderade rörelseövningar, djurrörelser, koordinationsträning, cirkushästar och vildhästar, "tvätta hästen", rumpsnurr, föräldranedbrottning och apan i trädet. 

 

Det har varit en fantastisk termin med många tappra dynakids som kämpat och gjort sitt allra bästa. Vi har sett stor utveckling hos alla barn och är så stolta över deras framsteg. Varje pass har varit fyllt av skratt, lek och lärande.

 

Tusen tack för denna termin! Vi ser fram emot nästa termin med er och tusen tack till Coach Simon

MEDALJREGN TILL KLUBBEN PÅ ADCC & BATTLE OF STOCKHOLM!
2024-05-20 15:14

Under helgen har våra medlemmar varit iväg på två olika tävlingar. Här är en sammanfattning av deras insatser:

 

ADCC Swedish Open 18/5 -24

 

På ADCC Swedish Open i Eskilstuna deltog våra juniorer och visade också sina färdigheter. Totalt ställde fyra tävlande på ADCC Swedish Open upp från Dynamix Köping.

 

  • Rocky tog hem guld i sin klass!
  • Viggo säkrade silver i sin klass!

 

Rocky och Viggo, ni har verkligen visat att ni är riktiga dynamixare. Framgångar på mattan speglar inte bara en talang utan också en dedikation och hårda arbete under träningarna. Vi är så stolta över era prestationer och det sätt ni representerar klubben på.

 

Dessutom tävlade Robin för första gången. Han började starkt men förlorade tyvärr sin match. Vi är ändå väldigt stolta över hans debutinsats. Att kliva upp på tävlingsmattan för första gången är ingen lätt sak, och vi ser fram emot att följa din utveckling och framtida framgångar.

 

Andreas, vår erfarne tävlande, deltog också men förlorade sin match på poäng.

 

Battle of Stockholm 19/5 -24

 

På Battle of Stockholm tävlade Andreas i totalt fyra klasser, både i Gi och NoGi. Resultaten blev strålande:

 

  • Guld i en klass
  • Silver i en annan klass
  • Brons i två klasser

 

Grattis till Andreas för dessa fantastiska prestationer! Din hårda träning har verkligen gett resultat. Det är otroligt att se någon ta sig an så många klasser och lyckas så väl. Vi är stolta över dig och din förmåga att tävla, oavsett motstånd.

 

Tack för att ni representerar Dynamix Köping!

GRADERING JUNIORER SPORT JU JUTSU VT2024
2024-05-06 10:56

Under gårdagen, den 6:e maj 2024, stod spänningen i taket när våra jutsu juniorer, laddade med färdigheter och knutna bälten, samlades längs burväggen i vår dojo för att delta i graderingen i sportjujutsu. Med Johanna Hamberg och Claes Gåse vid rodret blev det en kväll fylld av utmaningar och triumf.

 

Våra juniorer visade upp en imponerande repertoar av tekniker och färdigheter som de finslipat under tidigare terminer och tävlingar. Juniorerna visade sina slag och spark, kast och fasthållningar. Det var det en imponerande demonstration av deras kunskaper. Varje moment utfördes med precision och korrekt teknik, bedömt noggrant av våra erfarna instruktörer.

 

Trots den allvarliga stämningen var det en känsla av gemenskap och stolthet som genomsyrade lokalen. Samt en samling föräldrar som hejade på och uppmuntrade sina anhöriga. Varje deltagare visade upp sitt bästa jag och detta resulterade i en välförtjänt gradering för flera av dem.

 

Vi är stolta över att tillkännage följande nya bältesgrader:

 

  • Till blått bälte: Josef och Viggo.

  • Till grönt bälte: Gabriel, Nils, och Lukas.

  • Till orange bälte: Vega, Vilda, Ford, Leon, Laurence, och Jack.

  • Till gult bälte: Hugo och Thilo.

 

Vi vill rikta ett stort grattis till alla våra nygraderade. Ert hårda arbete och engagemang har belönats, och vi ser fram emot att följa er fortsatta framgång inom våra dojo-väggar. Era prestationer är en inspirationskälla för oss alla och vi är stolta över att ha er som en del av vår kampsportsfamilj.

VÄLKOMMEN DANIEL EKLUND SOM NY ORDFÖRANDE
2024-05-03 11:37

Efter senaste årsmötet stod det klart att Dynamix Köping får en ny ordförande, Daniel Eklund, då han röstades fram av medlemmarna på mötet. Pär Hamberg, som tidigare suttit på posten, byter till kassör och fortsätter sitt engagemang i föreningen.

Ordförande har ordet

 

Ny på jobbet…

Jag vill börja med att tacka Pär för ett gediget jobb som ordförande för vår förening under hela 18 år. Vi har kommit långt under den tiden. Pär fortsätter nu i styrelsen istället som vår kassör. Ett otroligt värdefullt steg för vår del, då kassör är en väldigt arbetstung och viktig post. Det känns tryggt att ha nån med Pärs erfarenhet vid rodret där. För min egen del så vill jag tacka medlemmarna för förtroendet att få ta över ordförandeklubban. Jag är laddad att bidra på bästa sätt i arbetet framåt. 

 

Vi i styrelsen påbörjar nu ett stort jobb med att ta Dynamix till nästa steg. Några av oss redan varit på en styrelseutbildning under två dagar, som anordnades av SISU. Det gav oss en hel del matnyttigt som vi tar med oss i arbetet framåt, med att bl.a sätta upp klubbens vision och nya mål för att ta oss dit.

 

Du behövs! Vi kan inte göra det själva. Dynamix är som dom flesta andra föreningar i Sverige, helt ideell. Med andra ord, alla som arbetar för föreningen gör det frivilligt. Det gäller alla våra engagerade och fantastiska tränare, dom som hanterar vår hemsida, Instagram, Facebook med mera och även styrelse. Vad vore vi utan er?

 

Utan alla dessa fantastiska människor, så har vi varken pass att träna, tävlingar att ställa upp i eller avslutningar att gå på. 

Utan medlemmar, så har vi inga att hålla pass för, eller ens anledning att finnas som förening. Tillsammans är vi alla en del av Dynamix Köping IF. Har du betalt medlemsavgift, så har du lika stor rösträtt på årsmötet som alla andra. Använd den. Gör din röst hörd. Har du förslag på förbättringar, förändringar så tveka inte att kontakta mig eller nån annan i styrelsen. Vi arbetar för er, oss alla och för föreningens bästa. 

 

Jag hörde tidigare i år  en medlem säga, när vi snackade träning:

”Just ja, jag glömmer bort att NI har ett litet gym nere på klubben” 

Det är är inte vi som tränare eller som styrelse som äger vare sig bur, matta eller gymmet. Det gör VI, tillsammans som medlemmar. Det krävs också att vi hjälps åt. Hjälper varandra. Det ansvaret äger vi alla. 

 

Som avslutning. Vårterminen lider mot sitt slut. Men dom goda nyheterna är att vi har ett färdigt sommarschema, så kolla in SportAdmin i din/dina grupper så ser du hur träningen ser ut fram till semestern. 

 

Hoppas vi snart ses på mattan. Kör hårt! 

 

Mvh

Danne

 

Styrelsen:

Ordförande: Daniel Eklund 

Sekreterare: Johanna Hamberg

Kassör: Pär Hamberg

Ledamot: Georg Stahre

Ledamot: Adam Levkvist

FRÅN GRADERING TILL GRILLNING: DYNAMIX KÖPINGS TERMINUSAVSLUTNING 2024
2024-05-02 19:50

Det börjades med spänningens pirr i magen när våra duktiga barn från sportjujutsun deltog i en gradering. Stunderna från en termin av hårt arbete, fokus och engagemang belönades med att terminsstreck delades ut och vi fick se stoltheten lysa i våra medlemmars ögon.

 

På kvällen samlades vi vid Himlabacken för att fira en bra genomförd termin och för att skapa en minnesvärd avslutning. Föräldrar, syskon och alla våra barn och juniorer från både Sport-JuJutsu och MMA samlades för en gemensam kväll med skratt och kamratskap.

Efter detta var det dags för något lite mer roligt och avslappnat. Brännbollsmatchen mellan Lag Gustav och Lag Claes var en riktig höjdpunkt. Med en spännande match, glada hejarop och fantastisk laganda kämpade våra deltagare mot varandra på planen.


Resultatet?
- En spännande match där Lag Gustav tillslut segrade över Lag Claes med 63-41 poäng! Grattis till alla spelare för deras mod och idrottsanda, ni är alla vinnare i våra ögon!

 

Efter matchen njöt vi av en välbehövlig paus med en härlig korvgrillning. Ca 60 grillkorvar med bröd försvann snabbt ner i magen när vi delade glada historier och skrattade tillsammans. För oss på Dynamix är dessa stunder av gemenskap och samvaro lika viktiga som själva träningen på mattan.

 

Vi vill tacka alla föräldrar, vårdnadshavare och syskon som stöttar våra medlemmar och vår förening. Er närvaro och engagemang betyder allt för oss. Tack också till alla medlemmar som deltog och gjorde denna kväll till en sådan underbar upplevelse.

 

Vi ser fram emot att fortsätta denna resa med er alla och önskar er alla en underbar sommar fylld med glädje, vänskap och massor av träning!

 

Med vänliga hälsningar,

Samtliga på Dynamix Köping

 

UNGA KAMPSPORTARE FÖRSVANN UNDER PANDEMIN
2024-04-17 12:57
Johanna Hamberg, sekreterare och tränare i kampsportsklubben Dynamix. Foto: Lukas Nordén/Sveriges Radio

Har du lagt märke till att många unga kampsportare inte längre dyker upp på träningarna sedan pandemin tog slut? Du är inte ensam. Kampsporten som helhet har varit en av de mest drabbade idrotterna efter pandemin när det gäller att återfå medlemmarna, särskilt ungdomar till samma nivåer som innan. Johanna Hamberg, sekreterare och tränare på Dynamix i Köping, berättar idag i en intervju med Sveriges Radio P4 om den utmaning föreningen och kampsports-Sverige står inför.

 

Pandemin har utan tvekan påverkat ungas deltagande i idrott och fritidsaktiviteter. Många har känt sig avskräckta eller förlorat intresset för sin tidigare passion. Dynamix i Köping har inte undgått denna trend. Johanna Hamberg berättar att klubben märker av ett tapp bland ungdomarna och står inför utmaningen att nu locka tillbaka dem till träningarna.

 

I en nyligen genomförd intervju i radio delar Johanna med sig av föreningens insikter och planer för att återuppliva intresset bland ungdomarna.

 

[Lyssna på intervjun här]

 

Ungdoms- och barnidrott har alltid varit en+ viktig del av vår verksamhet som vi värnar om. Det är här vi kan bygga en stark grund i föreningen, hitta framtida tränare och satsande idrottare som gör vår förening så fantastisk. Just nu arbetar vi med att ta fram planer och idéer för att återgå till de nivåer som fanns innan pandemin och kommer snart att komma med fler uppdateringar om detta.

Nyheter från våra grupper
Schema, 09/05 17:26