Följ oss på sociala medier
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dynamix Köping Idrottsförening
Fotboll
NORDIC BJJ OPEN CHAMPIONSHIP: EN KÄMPIG HELG AVSLUTAS MED SILVERMEDALJ
2024-03-19 16:39

Under helgen deltog Andreas Christiansson i Nordic BJJ Open Championship där han tävlade i sin viktklass, -88.3 Bluebelt Master 4. I semifinalen implementerade han en aggressiv gameplan för att möta en stark motståndare, vilket resulterade i en seger på 6-0 genom välplacerade passeringar och fasthållningar.

 

Hur förberedde du dig för finalen och vad hände under matchen?

 

"I finalen förutspådde jag att min motståndare snabbt skulle ta guard, vilket han gjorde. Trots att jag försökte passera blev jag svept och hamnade i en underläge på poäng." Med endast 30 sekunder kvar av matchen, valde han att satsa på ett avslut och lyckades ta sig till en fördelaktig position. Men matchen avbröts av domaren och Anderas blev diskad för knee reap.

"Tyvärr visade det sig att jag hade blivit diskad pga knee reap. Till mitt försvar så ser man på filmen att det är min motståndare som flyttar över mitt ben till fel sida så ev skulle han blivit diskad. Men ska man förlora på diskning så ska det vara på ett fotlås"

 

Hur kändes det att få silvermedalj efter en sådan händelse?

 

"Att få en silvermedalj efter att ha blivit diskad kändes  bittert."

 

På söndagen stod den öppna viktklassen på schemat där Andreas olyckligtvis lottades mot en bekant motståndare från Hilti Eskilstuna. Andreas visste att han var både teknisk och stark, vilket gjorde matchen utmanande. Trots att Andreas försvarade en armbar med en hitchhiker escape, var han för trött för att kunna sätta upp någon offensiv. I sista sekunderna lyckades motståndaren få in en ny armbar och Andreas tvingades klappa ut med endast 4 sekunder kvar.

Vi gratulerar Andreas till silvermedaljen och tackar för att han representerat dynamix köping på tävling.


Nyhetsarkiv
2024-01-29 11:24
Anmälan kamsportslek2024-01-07 10:27
2020-12-06 16:33