Följ oss på sociala medier
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dynamix Köping Idrottsförening
Fotboll
ANDREAS DELAR SINA UPPLEVELSER FRÅN HANINGE BJJ OPEN
2024-02-18 11:44

Andreas, en av deltagarna från Dynamix Köping i gårdagens Haninge BJJ Open, berättar om sitt snabba beslut att delta i tävlingen och hur han navigerade genom sina matcher.

 

"Jag bestämde mig för att delta bara tidigare den här veckan. Förutsättningarna var inte perfekta, men jag behövde inte göra några drastiska förändringar. Jag hamnade i en ny viktklass, -88.3 kg, men jag behövde inte ens gå igenom någon diet för att nå den vikten."

 

I sin första match (-88.3) använde Andreas en offrande teknik för att få ner sin motståndare på marken, det resulterade i en kontroversiell situation. Men trots detta tog han silvermedalj i den matchen.

 

I semifinalen av den öppna viktklassen tog Andreas en seger - genom walkover. "Jag skrattade lite åt det faktum att jag faktiskt vann på walkover", berättar han med ett skratt.

 

Men det var i finalen där Andreas verkligen stod inför en utmaning. Han förväntade sig att bli överkörd av sin yngre och fysiskt starkare motståndare. Trots det lyckades han med bedriften att ta ner och svepa motståndaren. "Jag trodde verkligen att jag skulle bli överkörd, men jag lyckades överraska mig själv och andra", säger Andreas.

 

Under matchens gång utbytte de båda utmanarna tekniker och försök till submissions. "Han hade en fantastisk nedtagning, en firemans carry, som verkligen imponerade", berättar Andreas. Trots att han försökte sig på flera tekniker, inklusive en patenterad lock down till electric chair, var motståndaren vig och kunde undvika submissionförsöken.

 

"Jag trodde verkligen att min cross choke satt, men han visade sig vara tuff", säger Andreas. Matchen var extremt jämn, och i slutet, med endast sekunder kvar, lyckades motståndaren nästan få in en triangel. Detta resulterade i en fördel för motståndaren, vilket slutligen ledde till Andreas förlust på grund av en tidigare passivitetsvarning.

 

Två st silver till Andreas i  Haninge BJJ Open,


Nyhetsarkiv
2024-01-29 11:24
Anmälan kamsportslek2024-01-07 10:27
2020-12-06 16:33