Följ oss på sociala medier
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dynamix Köping Idrottsförening
Fotboll
BARN OCH UNGDOMAR RÖR SIG MINDRE IDAG?
2024-04-10 20:05

Vi har alla tagit del av debatten gällande den minskade mängden fysisk aktivitet hos barn och ungdomar. 

 

Dynamix Köpings filosofi kring detta är att vi vill ta tillvara på varje tillfälle vi får och varje individ vi får möjlighet att påverka mot en mer rörlig vardag. För våra barn och ungdomar jobbar vi därför med begreppet rörelseglädje. Att röra på sig ska alltid vara förknippat med någonting positivt och vi pratar ofta om att det inte är farligt att bli svettig och trött när vi tränar. 

 

Vi strävar alltid efter att ge våra medlemmar en positiv upplevelse. Dynamix Köping ska vara en plats där alla ska känna sig trygga, sedda och accepterade och där träningen är i fokus. 


Här kommer de aktiviteter och sporter vi erbjuder för barn och ungdomar som vill röra på sig.

 

MMA JUNIOR
MMA Juniorer är en träningsform för både tjejer och killar mellan 10 och 15 år. Vi har två pass i veckan och har delat upp dem mellan grappling och striking. Detta för att underlätta för de som vill tävla i någon av de disciplinerna.

 

På grapplingpassen är det fokus på markdelen. Dvs brottning med stryp och ledlås. Det gör det möjligt att tävla i Submission Wrestling eller NoGi BJJ för de som vill. På de strikingbasserade passen så är de mest inriktade på sparkar och slag. För de juniorer som vill prova tävla så finns det tävlingar i både Allstyle och Thaiboxning.

 

Alla pass innehåller uppvärmning, teknikträning, sparring och ofta även en del fysträning. Detta för att förbereda ungdomarna på bästa sätt både fysiskt och mentalt för fortsatt träning och tävling. All kampsport kräver både respekt och disciplin för att kunna vara en bra träningskompis och för att utvecklas som utövare.

 

Den utrustning som behövs är shorts och/eller tights, T-shirt, gärna i form av en rashguard. Tandskydd och susp. För strikingpassen behövs även handskar och benskydd. Givetvis är alla som vill komma och prova välkomna även utan rätt utrustning, men vill man fortsätta så behöver man skaffa det. Prata med tränaren om ni har några frågor.

 SPORT JU-JUTSU JUNIOR
Sport Ju-Jutsu Junirorer är en modern stil av Ju-Jutsu och innehåller markerande slag och spark, kast och nedtagningar och markkamp med lås. Sport Ju-Jutsuns tränings- och graderingssystem är anpassat efter JJIF’s tävlingsreglemente, som är det officiella tävlingssystemet inom Ju-Jutsusektionen och det officiella tävlingssystemet för SM, EM, VM och World Games.

 

På dessa pass lägger vi stort fokus på att skapa en positiv upplevelse kring träning, med rörelseglädje i fokus men med ett större fokus på tekniskt utövande. Vi ser det som en möjlighet som motionsidrott men även en idrott att tävla och utvecklas genom bältesgraderingsystemet.

 

SJJ är en bra träningsform för dig som vill ha en allsidig motionsidrott, träna ett effektivt självförsvar eller träna för att så småningom kunna tävla. På Dynamix Köping har våra instruktörer många års erfarenhet av Ju-Jutsu och flera av tränarna är aktiva tävlingsutövare.

Material som behövs för att prova på är vanliga träningskläder. Men vill man fortsätta behöver man köpa en GI som vi säljer på klubben samt handskar, benskydd och tandskydd. 

 

 

SPORT JU-JUTSU FÖR BARN

Barn 6-8 år Sport Ju-Jutsu För barn i lågstadieåldern erbjuder vi träningspass i Sport Ju-Jutsu. På dessa pass lägger vi stort fokus på att skapa en positiv upplevelse kring träning, med rörelseglädje i fokus.

 

I Sport Ju-Jutsu tränar vi slag, spark, kast och brottning, vilket ger barnen en allsidig träningsupplevelse där många olika fysiska förmågor tränas och utvecklas. Det finns möjlighet att tävla, för de som vill.  Material som behövs för att prova på är ett par mjukisbyxor och t-shirt. vill man sedan fortsätta säljer vi GI:s(dräkter) på klubben.

 

Hoppas du hittat något du kan tänkas vilja prova på. Priset och Schema finns på länken här under:

Schema + Priser


Nyhetsarkiv
2024-01-29 11:24
Anmälan kamsportslek2024-01-07 10:27
2020-12-06 16:33