ny logga transparant 10x10

BARN- & UNGDOMSTRÄNING

Kampsportslek

BARN 3-5 ÅR MED FÖRÄLDER
Barnen tränar tillsammans med en förälder. Träningen syftar till att skapa en rörelse- och träningsglädje hos barnen. Vi tränar koordination och balans och använder oss mycket av musik och olika kampsportsrörelser och övningar i träningen.

SJJ / Sport Ju-Jutsu

BARN 6-9 ÅR
Sport Ju-Jutsu är en kampsport där slag, spark, kast, nedtagningar och markkamp ingår. SJJ för barn erbjuder en allsidig träning och är upplagd för att stimulera rörelse, leklust och inlärning i en trygg miljö. Barnen utvecklar motoriska färdigheter som balans, koordination och kroppskontroll samtidigt som de lär sig grunderna i SJJ, där vi fokuserar mest på kast och brottning. Träningen sker på ett säkert sätt, då vi lägger stor vikt på respekt för teknikerna och för sina träningskamrater.

På Dynamix Köping har våra instruktörer många års erfarenhet av barnträning.

Utrustning
Du kan börja träna i mjuka träningskläder, men kommer efter en tid behöva:
- Gi (dräkt, vi säljer dräkter på klubben)

Bälten/grader för barn
- Vitt
- Gult
Bältet runt utövarens midja visar kunskapsnivå/erfarenhetsnivå. Vid terminens slut graderas alla barn de som graderar får ett terminsstreck att sätta på sitt bälte. Vid ett visst antal streck på bältet, tilldelas utövaren nästa färg på bältet.


JUNIORER 10-15 ÅR
Sport Ju-Jutsu är en kampsport där slag, spark, kast, nedtagningar och markkamp ingår. SJJ för juniorer erbjuder en allsidig träning och är upplagd för att stimulera rörelse, leklust och inlärning i en trygg miljö. Barnen och juniorerna utvecklar motoriska färdigheter som balans, koordination och kroppskontroll samtidigt som de lär sig grunderna i SJJ. Träningen sker på ett säkert sätt, då vi lägger stor vikt på respekt för teknikerna och för sina träningskamrater.

Från och med orange bälte erbjuds juniorerna på Dynamix Köping fler SJJ-pass per vecka och för de som vill tävla finns möjlighet redan efter en termins träning.

På Dynamix Köping har våra instruktörer många års erfarenhet av barn- ungdoms- och juniorträning.

Utrustning
Du kan börja träna i mjuka träningskläder, men kommer efter en tid behöva:
- Gi (dräkt)
- Handskar och benskydd
- Tandskydd
Vi säljer material på klubben

Bälten/grader för barn och juniorer
- Vitt
- Gult
- Orange
- Grönt
- Blått
- Brunt
Bältet runt utövarens midja visar kunskapsnivå/erfarenhetsnivå. När eleven uppnått kriterierna (tids- och kunskapsbaserat) för nästa bälte får eleven göra en gradering. Vid godkänd gradering får utövaren nästa grad/bälte.

BJJ / Brasiliansk Jiu-Jitsu

JUNIORER 12-15 ÅR
BJJ är en grapplingidrott, där tekniker tränas i syfte att kunna kontrollera sin motståndare på marken. Idrotten erbjuder en allsidig träning och BJJ för barn och ungdomar är upplagd för att stimulera rörelse, leklust och inlärning i en trygg miljö. Barnen och juniorerna utvecklar motoriska färdigheter som balans, koordination och kroppskontroll samtidigt som de lär sig grunderna i BJJ. Träningen sker på ett säkert sätt, då vi lägger stor vikt på respekt för teknikerna och sina träningskamrater.

På Dynamix Köping har våra instruktörer många års erfarenhet av markkamp och flera av tränarna är aktiva tävlingsutövare.

Utrustning
Du kan börja träna i mjuka träningskläder, men kommer efter en tid behöva:
- Gi (dräkt)
- Tandskydd
- Ev en suspensoar

Bälten/grader för barn och juniorer
- Vitt
- Gult
- Orange
- Grönt
Bältet runt utövarens midja visar kunskapsnivå/erfarenhetsnivå. Vid terminens slut graderas de barn och juniorer som haft en bra träningsnärvaro och de som graderar får ett terminsstreck att sätta på sitt bälte. Vid ett visst antal streck på bältet, tilldelas utövaren nästa färg på bältet.

MMA

Juniorer 12-15 ÅR
MMA är en fullkontaktsidrott där stående fighting (slag och spark), stående grappling (kast och nedtagningar) samt brottning tränas. På våra MMA-pass tränas alla fightingens olika delar, men på juniorpassen har vi valt att ta bort tekniker mot huvudet. Dessa tränas istället på mittsar (kuddar). Våra tränare har många års erfarenhet av MMA och MMA-träning och flertalet av dem har tävlat, eller är aktiva tävlingsutövare.

Utrustning - Träningskläder (tex klubbens rashguard, shorts eller tights)
- Suspensoar
- Tandskydd
- Boxningshandskar
- Benskydd
- Sparringhandskar

Har du frågor gällande barn- och ungdomsträning?

Maila Johanna Hamberg


Mer info: Svenska Jujutsufederationen